Bel: 06-43545264

Blog

Wanneer is het buitenschilderwerk nodig? 

Het buitenschilderwerk is aan de elementen onderhevig. Zo hebben panden in de buurt van het strand of gelegen op het zuiden of westen vaker een onderhoudsbeurt nodig. Schilderwerk dat beschut staat onder bijvoorbeeld een afdak, de onderkanten van goten of panden gelegen op het noorden of oosten hebben minder aandacht nodig.

Buitenschilderwerk is ongeveer eenmaal in de vijf jaar toe aan een professionele onderhoudsbeurt. De liggende delen van het schilderwerk zijn als eerste toe aan een nieuwe verflaag, omdat deze door het stilstaande water en de opvang van de meeste zon het hardst te verduren hebben. Als het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont, is het tijd voor een schilder. Wacht u hier te lang mee dan kan er schade ontstaan aan het houtwerk en kunnen de kosten voor herstel snel oplopen.

Schilderwerk onderhouden

Na een schilders-onderhoudsbeurt wilt u dat het schilderwerk zo lang mogelijk netjes blijft. Hier kunt u zelf ook een steentje aan bij dragen;

 • schoonmaken: Maak het schilderwerk 2 keer per jaar schoon met een natte schone doek. Hierdoor gaat het vuil niet hechten aan uw houtwerk.
 • controleren: Als u aan het schoonmaken bent, controleert u dan gelijk de onderdelen op beschadigingen, blaasjes en scheurtjes. Ziet u mos- of alg aanslag bij uw buitenschilderwerk? Verwijder dit en maak uw schilderwerk goed schoon om vochtproblemen te voorkomen.
 • bijwerken: Als u inderdaad beschadigingen heeft ontdekt, laat deze dan zo snel mogelijk bijwerken door een schilder. Hierdoor voorkomt u dat de schade groter wordt en de kosten voor het schilderwerk oplopen.
 • ventileer: Zorg voor constante ventilatie in huis door bijvoorbeeld de ventilatieroosters 24 uur per dag open te laten staan. Hiermee voert u vochtige lucht af naar buiten. Niet alleen goed voor uw gezondheid maar ook voor de levensduur van uw binnenschilderwerk.

One Comment

 • Maickel de Ruijter -Vonk Schilders on dec 16, 2016

  De informatie in deze blog is helemaal top. Zelf ben ik werkzaam als schilder in Amsterdam en zeker bij de oudere panden krijgen wij vaak te laat een offerte aanvraag. Veel van de kleine beschadigingen worden te laat opgemerkt, waardoor het weer en het vocht al flink zijn werk heeft kunnen doen, zonde! Kosten lopen hierdoor vaak onnodig op. Twee maal per jaar het schilderwerk schoonmaken houd je alert en voorkomt deze hoge kosten.

  Groet,

  Maickel