Bel: 06-43545264

Blog

Kleuren advies

Nu kun je voor kleuradvies en styling een styliste inschakelen. Dit is evenwel een dure aangelegenheid en is niet voor iedereen weg gelegd. Je kunt natuurlijk ook je eigen schilder om advies vragen. Omdat hij dagelijks met kleuren en de uitstraling van kleuren bezig is, kan hij je een gedegen advies geven.

Er zijn een aantal zaken waar je zelf al op kunt letten;

Rood is een warme kleur. Het is de kleur van de liefde en hartstocht, deze kleur windt op en wekt onrust. Rood kun je beter vermijden als je gevoelig bent voor stress of als je extreem last hebt van ergernissen en frustratie. In je interieur past deze kleur goed in de werkkamer, omdat het een kleur is die roept om actie. Je kunt je jezelf afvragen of die in de slaapkamer past…

Geel stimuleert het mentale proces en het zenuwstelsel. Het activeert je geheugen en wordt beschouwd als een van de gelukkigste kleuren. Geel roept kritische gedachten op en kan zelfoverschatting in de hand werken. Geel past goed in de kinderkamer de studeerkamer en de woonkamer.

Groen zorgt voor een rustgevend gevoel. Het ontspant, zowel mentaal als fysiek en geeft ook een gevoel van vernieuwing en harmonie. Deze kleur kun je beter vermijden bij gevoelens van onderzekerheid en teleurstellingen of bij te hoge verwachtingen van familie of vrienden.
Deze kleur past goed in de slaapkamer, de woonkamer en op de werkplek.

Blauw creëert een gevoel van rust. Het wordt beschouwd als een echte koele kleur. Het bevordert productiviteit en wordt gezien als een betrouwbare kleur. Je kunt blauw beter vermijden als je depressieve gevoelens hebt, als je te langdradig van stof bent of als je het gevoel hebt dat je opgesloten bent.
Blauw past goed in de badkamer, de slaapkamer of op kantoor.

Paars wordt beschouwd als een zeer opbeurende en kalmerende kleur. Het is vaak gerelateerd aan spiritualiteit en stimuleert creativiteit. Paars kun je beter vermijden in een ruimte met veel sociale interacties, het roept namelijk een introverte en melancholieke houding op.
Een paars interieur past goed bij de werkplek, de hobbykamer of de meditatiekamer.

Roze geeft je het gevoel van energie. Het wekt vertrouwen en wordt beschouwd als jeugdig, leuk, en spannend. Deze kleur kun je beter vermijden als je een te groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt, als je te kwetsbaar bent  of te kritisch op jezelf. Let op voor de roze bril: dus een te positieve, onrealistische kijk op de wereld… Roze past goed in de slaapkamer en voor de tienerkamer bij defensief en puberaal gedrag…

Het is leuk om met deze gegevens te spelen. Echter het is van groter belang te kijken naar de ruimte en de rest van de woning. Wat past bij jou, wat past bij het huis, welke meubels worden er gebruikt en welke tint van die kleur wil je gebruiken? Laat je goed adviseren, een kleur is heel erg bepalend voor de ruimte!